Nieuwe jurkjes en blok 1 van de Country Meppie quilt

Dinsdag was het weer onze gezamenlijke naaidag. Altijd erg gezellig en inmiddels zijn we al met meer dan 10 dames. Eigenlijk wilde ik in de kerstvakantie wat nieuwe patronen uittekenen, maar daar was niks van gekomen. Maar ik had nog een mooie winter jogging liggen waar ik een sweaterjurk van wilde maken. Ik had hem al eerder gemaakt, dus hij was snel geknipt. Ook knipte ik nog een soortgelijk jurkje maar dan van tricot en met korte mouwen. Alvast voor het voorjaar en ook te dragen met een bijpassend vestje. De eerste kreeg ik dinsdag al af.

p1130899

Stof komt niet geheel tot zijn recht op deze foto. Is veel mooier en warmer van kleur, maar ik krijg hem niet beter.  Patroon komt uit de Ottobre Woman van vorig jaar. Heb hem aangepast (zakken weggelaten en ook de capuchon weggelaten). Met de andere jurk was ik gestart, maar deze week thuis afgemaakt. Patroon komt uit een MyImage van vorig jaar. Alleen heb ik er korte mouwen van gemaakt i.p.v. lange mouwen. Mooie tricot ook. Beide stoffen komen bij Omalie vandaan.

p1130900

Deze maand startte ook de gratis BOM van Bobbin via de Facebook groep Patchons avec BOBBIN. Daar kun je, als je lid bent, elke maand een blok downloaden. De quilt heet Country Meppie. Benieuw hoe het volgende blok gaat worden.

p1130903

Verder zijn deze week de eerste steekjes gezet aan het doorquilten van de Happy Days en werkte ik nog wat aan mijn sterrenquilt en was er het begin van de Kleurrijke Hexjes quilt. Hier geen foto’s van genomen. Komt weer als er wat meer nieuws aan te zien is. Morgen een workshop bij Bossche Quilts. Heel veel zin in. Iedereen een fijn weekend.

 

Advertenties

4 gedachten over “Nieuwe jurkjes en blok 1 van de Country Meppie quilt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s