Stars upon stars quilt, love and friendship quilt en nog wat naaisels

De afgelopen week weer een slinger gegeven aan de Stars upon Stars quilt. Weer lekker aan het stempelen geslagen om nieuwe blokken te maken en ook een blok helemaal af gemaakt. Dit keer een paarse ster die voorzien is van alle kleine sterblokken. Inmiddels ook geslaagd voor stof die tussen de blokken komt. Maar die komt t.z.t. wel een keer voorbij.

En er was ook weer een nieuw blok te maken voor de maandelijkse Love and Frienship Bom. Het is gelukt dit jaar helemaal bij te blijven. Nog eentje te gaan dus, die rolt deze maand door de brievenbus.

Ik maakte een paar weken geleden ook nog een vest dat ik nog niet geblogd heb. Het vest, It’s a fitts 1103, maakte ik vorig jaar ook al twee keer van een french terry. Het is echt een heel fijn vest, dus maakte ik er voor deze winter nog eentje, maar dan van heel ander materiaal; een gebreide stof. Het zit heerlijk en ik ben er weer blij mee. Stof is van de Stoffenkraam.

Ik maakte ook nog een jurk. Ik verlengde de Malou van Ki-ba-doo, die ik dus al eerder maakte als sweater, tot een jurk. Ik liet wel de zakken weg. Deze zaten er eerst wel in, maar ik vond het zo rommelig worden, misschien doordat ik hem nu van tricot maakte en de vorige keer van french terry? Ik sloopte ze er in ieder geval weer uit. Nog niet aangehad, maar het zal ongetwijfeld een heerlijk jurkje zijn, want deze tricot is zo zacht. Ik kocht hem bij Omalie.

En dan vierden we gisteren Sinterklaas en kan ik dus laten zien wat ik nog voor de kleinkinderen maakte. Voor Morris een trui met Wickie de Viking erop. Zijn papa, onze oudste zoon, was altijd dol op deze serie en toen ik dan ook deze stof zag (bij Hemmers) moest ik daar gelijk aan denken en hoe leuk het zou zijn als ik daarvan een sweatertje voor Morris maakte. Patroon komt uit de Knippie van oktober/november 2019.

Met kleindochter Elin ging ik in oktober naar een concert van K3 en bij die gelegenheid droeg ze een super leuk K3 jurkje. Het idee was gelijk geboren om hem enigszins na te maken voor haar baby born pop. Als patroon heb ik diverse babyborn patroontjes samengevoegd en er verder mijn fantasie op los gelaten. En dit is hij geworden.

Dat was het weer voor deze keer. Morgen gaan we met een groep dames Textielstad onveilig maken. Heel veel zin in. Fijne week allemaal.

 

 

6 gedachten over “Stars upon stars quilt, love and friendship quilt en nog wat naaisels

  1. Wat een leuke kadootjes. Je bent ook weer druk geweest met de quiltblokken en met mooi resultaat! Doe je ook nog mee met Meppie? De jurk ziet er heel behaaglijk uit, ideaal met dit koude weer. Alvast een fijn weekend!

    Liked by 1 persoon

  2. Wat een prachtige quilts zeg. En een leuke dingen weer gemaakt, zowel voor jezelf als voor de kleintjes! Hoop dat het een geslaagde Sint zo was. Textielstad zegt me niets, maar vast voor lapjes 😊

    Liked by 1 persoon

  3. Zó mooi, het Stars upon Stars blok… echt prachtig. En de Love and Friendship blokken zijn allemaal zo leuk. Wat heb je weer mooie kleren én kadootjes genaaid!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s