Feest, LMV blouse, Stars upon stars en een nieuw project

Vandaag is het feest, want jongste dochter is vandaag 17 jaar geworden! We vierden het als gezin al vorige maand gelijk met de verjaardag van jongste zoon, die 21 jaar werd. Maar vandaag is er natuurlijk wel taart! We “bakten” hem gisteren samen. Eigenlijk geen bakken, want het is een gewone koelkast taart van dr. Oetker. Maar hij zal er niet minder om smaken. Vrijdag viert ze het nog een keer, dan komen er 21 vrienden en vriendinnen. Volle bak dus. Maar gelukkig zijn we in de loop der jaren wel wat gewend met 5 kinderen. Zo zag ze er 17 jaar geleden uit en dit is de taart.

 

Morgen nog een klein feestje. Dan zijn manlief en ik 34 jaar getrouwd. We gaan het samen vieren in Scheveningen; naar de musical Anastasia. Heel veel zin in.

Er werd de afgelopen week natuurlijk ook gehandwerkt. Ik maakte een blouse uit de LMV, de Lova blouse. Op de foto’s is het model slecht te zien door de drukke stof. Hij heeft een dubbele blinde sluiting, nog nooit gedaan, maar de naaijuf bracht uitkomst.

Ik heb er verder niets aan veranderd, alleen bij de zijnaden wat extra naadwaarde aangeknipt, want ik hou niet van strakke blousjes. O ja, toch wel. De boorden vond ik niet mooi en dus zette ik er tricot boordjes aan. Helemaal naar mijn zin zo. De stof kocht ik al een tijd geleden, misschien zelfs wel vorig jaar, bij de Stoffenstraat.

Ook maakte ik opnieuw alle omliggende sterren van een blok voor de Stars upon Stars quilt. En de omliggende sterren voor een volgende ster zijn inmiddels ook naaiklaar.

En dan had ik al heel lang zin in de Mary Tolman quilt. Het boek van Brigitte Giblin kocht ik lang geleden. Ik zag de quilt deze zomer hangen bij de Quiltster en weer dacht ik, die wil ik nog eens maken. En pas geleden kwam ik hem weer tegen op het blog van Else 

Zij had hem helemaal klaar en ik besloot te beginnen. Nog heel veel hexagonnetjes in huis van andere hexagon quilts. Het wordt mijn derde, ze blijven me boeien. Ik had er zelfs al stofjes voor in gedachten. Iets met warme herfstkleuren. Vorig jaar kocht ik al mooie herfst/bos achtige stofjes in Engeland. Alles opgezocht en ik ben gestart. Hier twee foto’s.

Ik las ook nog een spannend boek uit, wederom een thriller; de stalker in de nacht van Robert Bryndza.

Iedereen een fijne week.

8 gedachten over “Feest, LMV blouse, Stars upon stars en een nieuw project

  1. Van harte gefeliciteerd met de verjaardagen van dochter en zoon. Ook voor jullie 34 jaar huwelijk, dikke proficiat. Net 2 jaar langer dan van ons 😉
    Wat een mooie blouse is het geworden. Ook de Stars wordt prachtig! Succes met de hexagonnetjes.

    Groetjes

    Liked by 1 persoon

  2. Van mij ook dubbele felicitaties met de twee feestelijkheden! En wat een schattige stofjes met die dieren voor de quilt. Hoop dat jullie genoten van het weekend in Scheveningen 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s